پرداخت حق پخش مسابقات فوتبال را قانون باید تعیین کند
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما امشب در جمع خبرنگاران و در حاشیه مراسم پایانی جشنواره تلویزیونی مستند، در پاسخ به سؤالی درباره پرداخت حق پخش مسابقات فوتبال به باشگاهها گفت: ما تابع قانونیم و هر آنچه قانون بگوید ما به آن عمل میکنیم. ما سالهای پیش از قانون تبعیت کردیم و امسال هم از قانون تبعیت میکنیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تغییرات ساختاری در رسانه ملی گفت: ساختار تابع دو عنصر مهم است؛ یکی تحول در رویکرد یکی تحول در محتوا، ما هر ساختاری را که با این دو یعنی تحول محتوایی و تحول رویکردی انطباق داشته باشد، همان ساختار را ساختار کارآمدی میدانیم. هر ساختاری که با این دو نوع تحول نتواند همراهی کند قاعدتاً تغییر خواهد کرد. باید بودجه امسال را برآورد کنیم و هر آنچه باشد بر مبنای آن عمل میکنیم.
وی درباره ساترا و تکلیف شبکه نمایش خانگی گفت: همانطور که گفتم ما تابع قانون هستیم و باید ببینیم قانون درباره ساترا چه میگوید و ما تابع آن هستیم. قانون بودجه سال ۱۴۰۰ نقش ساترا بهعنوان نهاد قانونی کنترلکننده پخش خانگی از قبل مشخص شده بود و ما تابع قانون هستیم و قانون هم بهخوبی اجرا خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اولین تغییرات ساختاری صداوسیما در چه حوزهای خواهد بود؟ مثل ادغام اداره کل صداوسیما یا معاونت سیما یا سیما فیلم، گفت: با اطمینان میگویم هیچکدام از گمانهزنیهایی که شنیدهاید صحت ندارد. ما بر اساس یک اصل مشخص تحول که بر مبنای دو عنصر عدالت و هویت است پیش میرویم و این تحول در دو حوزه رویکرد و محتوا در حوزههای مختلف مثل تولیدات سرگرمکننده و نمایشی و خبر و برنامههای تلویزیونی اتفاق خواهد افتاد.
وی اضافه کرد: در حوزه محتوا به محتواهایی که باید بیش از این پرداخته شود و محتواهایی که قابلیت پرداختن بیشتر را دارد و این دو تحول و سرفصل تحولی اصل خواهد بود و تغییری که بخواهد رخ دهد بر اساس قابلیت تحقق این دو تحول خواهد بود.
جبلی در ادامه درباره بازگشت چهرههایی همچون عادل فردوسیپور به رسانه ملی گفت: تلویزیون ترکیبی از فکر و ایده و هنر و زیبایی و ظرفیتهای انسانی است که در قالبهای مختلف هنرمند هنرپیشه و مجری و عوامل دیگر از سرمایههای سازمان هستند و از هرکدام باید به بهترین شکل ممکن استفاده کرد که این پازل زیبا شکل بگیرد هیچ ظرفیتی را در دوره جدید هدر نمیدهیم و از تمام ظرفیتها تا حد امکان صیانت میکنیم و بهرهمند خواهیم شد. اینکه در موردهای مشخصی که اسم بردید قبلاً هم گفته بودم تمام سرمایههای انسانی ما برای ما ارزشمند هستند و جایشان در رسانه ملی همیشه باز خواهد بود. اما اینکه در دوره تحولی جدید در ارتباط با چهرهها چه خواهیم کرد امیدواریم بتوانیم صیانت بهتری از چهرهها انجام دهیم.
وی اضافه کرد: فرهنگ مردم، سرمایه است که باید حداکثر دقت را به این امانت داشته باشیم. فرهنگ مردم، داشته مردم و سرمایه مردم است که در دست ما است و ما باید حداکثر دقت در وفای به این امانت را داشته باشیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره آگهیهای بازرگانی گفت: اساساً تلویزیون حاکمیتی که صداوسیما از مصادیق آن است نباید برای تأمین نیاز هزینهای و بودجهای خود نیازمند به پخش آگهی باشد. تلویزیونهای دولتی و حاکمیتی در دنیا هیچکدام به آگهی وابسته نیستند و اگر هم از آگهی بازرگانی استفاده میکنند با هدف فرهنگسازی است. متأسفانه اینجا صداوسیما در وضعیتی بوده که بودجهاش و درآمدهایش هیچگاه متوازن نبوده است و ناچار بوده درآمدش را از طریق پخش آگهی تأمین کند. آگهیهایی که از تلویزیون پخش میشود میتواند تأثیر بسیار خوبی در رونق دادن به تولید و معرفی کالای ایرانی و صنعت دارد اما در شکلی هدفمند که به اصل پیام ضربه نزند. ما میخواهیم از آگهی بهعنوان وسیله تأمین درآمد و نیاز صداوسیما به سمتی حرکت کنیم که آگهی را متناسب با مأموریت فرهنگی محقق کنیم.
جبلی درباره اینکه تا چه حد آنتن فروشی به پایان میرسد؟ گفت: شاید آنتن فروشی را عبارت خوبی ندانم چون وقتی به صنعت تولید میدان میدهید یک خدمت متقابل بین صداوسیما و تولید است. بااینحال حجم و نوع و کیفیت آگهی بازرگانی باید متناسب با مأموریت فرهنگی ما بهعنوان امانتدار جامعه باشد. شاید در حال حاضر با روشهای محدودی مواجه باشیم برای تأمین درآمد سازمان که آگهی بازرگانی یکی از مهمترین آنهاست اما تلاش داریم اولاً سهم بودجه صداوسیما را در بودجه دولتی که با همکاری دولت و مجلس باید اتفاق بیفتد افزایش دهیم ثانیاً روشهای دیگری برای تأمین نیازهای مالی صداوسیما بوجود بیاوریم که نیاز اجباری ما به پخش آگهی کمتر شود و آگهی متناسب با هدف فرهنگی ما پخش شود.
وی در پاسخ به سؤالی که گفته شده است برنامه «دورهمی» مطابق با سلیقه او نیست هم گفت: گمانهزنیهایی که درباره سلیقه من میشود حدس و گمان است و همه آنچه که دیده و شنیدهاید با واقعیت تناسبی ندارد.
جبلی اضافه کرد: این مسیولیت سنگین رسانه ملی نباید تحتالشعاع تمایلات یا ارادههای متفرقهای قرار بگیرد که هرکدام در جای خود محترم است و نباید رویکرد خاص یا انتخاب خاصی بر رسانه ملی تحمیل شود. رسانه ملی امانتدار جامعه است و نباید تحت تأثیر قرار بگیرد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تغییر مدیران عنوان کرد: بنای ما بر این است که ببینیم کجا هستیم و کجا باید برویم نقطه مطلوب ما کجاست و هرکسی هر مدیری یا جایگاهی آیا متناسب با این مسیر تحولی میتواند نقش ایفا کند یا خیر برای ما اصل انتصاب نیست مهم این است که طرح تحولی اجرا شود و هرکسی با این طرح تطبیق پیدا کند حتماً در خدمتش هستیم.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/